perjantai 29. syyskuuta 2017

Janne Reinikainen oli vieraana Tekijät esiin - vaikka hiilihangoin? ei nyt sentään - tilaisuudessa Lavaklubilla

SUKELLA SYVEMMÄLLE! Teemakeskustelu: Macbeth. Vieraina Janne Reinikainen ja Eva Buchwald. Timo Forss haastattelee. Kansallisteatterin Lavaklubi 7.3.2017. Kävin katsomassa Macbethin kolmasti. Ensin ennakko, sitten sain ilmaisen lipun, ja sitten oli joku kolmas. Janne Reinikainen oli vieraana Tekijät esiin - vaikka hiilihangoin? ei nyt sentään - tilaisuudessa Lavaklubilla. Eikun tilaisuus olikin: SUKELLA SYVEMMÄLLE! Teemakeskustelu. Kirjoitin ennakosta: Kansallisteatterin Macbeth ennakko 6/3/17

Tässä alla Facebookista napattu haastattelu kokonaan:Ja Macbeth tiiseri:

 

Tällainen pläjäys.

Lainaus Kansallisteatterin sivulta:

" William Shakespeare MACBETH Suuri näyttämö
Klassikko tulevaisuudesta
ENSI-ILTA 8.3.2017

Live-musiikkia, poeettisia videoita, yliluonnollisia olentoja, posthumanistista ajattelua, helvetin portinvartija, nostalgista scifiä ja poliittinen murha! (Taiteellisen prosessin aikana saatetaan poistaa tai lisätä elementtejä edelliseen listaan.)

Kivien on nähty liikkuvan, puiden puhuvan, luonnon perhosvaikutusten tutkijat ovat harakoiden, varisten ja korppien avulla paljastaneet ihmisen − veren vuodattajan. 

Macbeth seisoo päätöksen partaalla. Kunnianhimoisen Lady Macbethin kanssa hän tarttuu valta-aseman houkutuksiin. Tietoisena tekojensa moraalittomuudesta Macbeth laittaa kaiken epämääräisen ennustuksen varaan.

Yhden ihmisen valinnat kertautuvat ja sysäävät liikkeelle voimia, joita ei voi enää pysäyttää. Itsensä korottanut tyranni, luomakunnan kruunu, on väärä kuningas, hallitsija lainahöyhenissä. Hän kuvittelee hallitsevansa luontoa, mutta luonto pettää hänet. Noidankehästä ei pääse pois. 

Kansallisteatterin juhlavuoden 2017 avaa Suurella näyttämöllä William Shakespearen mestariteos Macbeth. Shakespeare kirjoitti ihmismielen pimeimpiin ulottuvuuksiin sukeltavan näytelmänsä vuonna 1606. Suomessa Macbeth on nähty ensimmäistä kertaa Suomalaisessa Teatterissa vuonna 1887. Nyt Janne Reinikaisen tuore ohjaus nostaa shakespearelaisen elämän peilin kohti ihmiskunnan tulevaisuudenkohtaloa − huikean näyttelijäensemblen siivittämänä! "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti