tiistai 1. elokuuta 2017

Kuin kukkaa kämmenellä pitäää Romeo Juliaa...

Vai onko se Pastori Silli joka puristaa lähintä naista? Vaiko Roomeo, jota vanha suola janottaa? Vaikka vaivaa niin eturauhasta? Teatteri Jurkan tiloissa 24.1.17 esitetty Romeo vs Julia  Onko se Kramer vastaan Kramer? Vai Ruusujen sota? Vai kuinka Äkäpussi kesytetään? William Shakespearen klassikko, tragedia Romeo ja Julia tekevät nuorina kaksoisitsemurhan, mutta miten käy toisenlainen härdelli, etteivät teekkään?

Erkki Saarela, Marja-Leena Kouki ja Lauri Sipari

Saako klassikkoon kajota? Tottahan toki. Teos ei ollut farssia eikä slapstickiä kuin räätälöidyn kohdin, koska oli puhe puheteatterista. Mitä Viljami Säkkiperä tarkoitti? Että suvut / klaanit / puolueet ääripäät jotka vihaavat toisiaan eivät voi kätellä, ystävystä, antaa menneiden olla, rakastua?


Eilinen Teatteri Jurkan näytelmä Romeo vs Julia oli kahden maestron & pariskunnan suolanmakuista kutulaulua ja myös suohon laulamista. Kuminauhamaista reaktointia & mitoitusta & ajoitusta. Myös pastori sillin lipaisu tuli 3 ja 1/2 kertaa. Punaisen ja mustan verhoama pikku teatteri ikuisen rakkauden ja taistelutantereen äärellä... Vanha suola janottaa, soutaa, huopaa. Kummankin näyttelijän silmissä kimmelsi - mutta eri aikaan. Pieni tila, puvut, lavastus ja rekvisiitta oli käytetty sopivasti, minimalisesti, mutta kyllähän sen helposti näillä egoilla täyttää. Minua jäi hieman häiritsemään musiikki, joka ei ollut italialaista vaan [minulle] ranskalaista, ja vei ajatukset mainioon sarjaan Maanalainen armeija iskee jälleen, jonka paarimikko Reneä näytellyt heppu poistui keskuudestamme tässä taannoin. Erkki Saarela - hänessä oli myös jotain suurta, hienovaraista, ujohkoa kunnioitusta niin ikään joukostamme poistuneelle Dario Fo´lle, vaikkei tämä esitys ollut Mysterio Buffo, mutta sutjakkaassa liikehdinnässä oli aitoa Dariota. Marja-Leena Kouki - hänessä oli La Dolce Vitan Anita Ekbergin hiusten heilautusta, mutta muunlaisia Fellinimäisiä vahvoja naisia, joita ei hiljennetä. Entisten rakastavaisten viimeisimmät ammatitkin naurattivat - pitää nyt näinä aikoina matkatoimistoa joka toimittaa vain häämatkoja! Ja avata yritys Kuudigi! Vai oliko digikuu joku kukkelikuu hepskukkuu kuitenkin uutta teknologiaa. Esityksen jälkeen oli lämminmielinen keskeustelutilaisuus, jossa paikalla oli myös toinen kirjoittajista eli Lauri Sipari.
Kuin kukkaa kämmenellä pitäää  Romeo Juliaa.suomalainen näkymä keskustelutilaisuudesta...

valokuvat Satu Ylävaara, Satu Ylavaara Photography, 
valokuvaaja Satu Ylävaara, photographer Satu Ylavaara,
Minun heimoni on valokuvaajien heimoa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.