tiistai 1. elokuuta 2017

Onyx -vampyyrimusikaali pelottavan pimeän telakka -alueen keskellä...

Täällähän painetaan tiuhemmin kuin Avarassa luonnossa! Onyx vampyyrimusikaali Teatteri Toivo 12.10.16 Helsinki telakka-alueella. Hieno aula, pieni teatteri, pelottavan pimeän telakka -alueen keskellä... Hienot taistelut ja kamppailut, itse tykkään sekä Xenan että Jeanne d´Arcin taisteluista, Xenan koomisuus ja kuvien makeus, tulla hyvin. Jeanne d´Arc taas  traaginen ja realistinen. Lähikuvat - niitä ei teatterissa ole. Katsojan pitää itse valita ketä seuraa... Ns. aasialaisessa taistossa on hienot koreografiat ja vaijeripytähdykset eloluvissa. Teatterissa taas tullaan omille jaloilleen. Hyvä niin. Teatteri Toivon esityksessä oli sopivasti vaaranmakua. Sellaista - kuparille maistuvaa....
Onyx muistutti Underworldin aikalaisia. Mustaa nahkaa, harnessia, valjaita, sadomasokismia, korkeita korkoja. Fetisistille miltei tarpeeksi. Laulamiseen sopivat torahampaat ja metallibändi joka tuli uhkaavasti liki. Hienosti läsnä.
 
Toimiiko suomenkielinen näytelmäteksti modernissa vampyyrispektaakkelissa? Sitominen ja roikkuminen on aina hienoa, voimakasta, sadomasokistista, fetisististä. Osallistumista, äärimmäisyyttä, spektaakkeli. Seksuaalisuus, ja sen monet muodot. Vapaa seksi ja valtapeli. Vampyyrien luontainen biseksuaalisuus... Tru Blood on alleviivannut kuinka vampyyriviikingin stamina kestää useita tunteja... Seksikohtaukset ovat vaikeita teatterissa, kun mustan nahan ja PVC:n pitää peittää iho, ja kuitenkin kohtaus pitää olla luonnollinen. Tai luonnoton, mutta uskottava.

Olen aina rakastanut vampyyreitä 80-luvulla Christopher Leen Dracula Hammerin tuotannoissa, sitten Bela Lugosi, Frank Langella ja Ingrid Pitt. Sitten Near dark, Andy Warhol's Dracula, Bram Stokerin Dracula, Addiction, Buffy ja Angel, Veren vangit, Blade,  Byzantium, What we do on the shadows, Sookie Stackhouse, True Blood, Underworld. Lista on pitkä. A Girl walks home alone in dark.
    Musikaalit, sarjakuvat, maalaukset, ja mehujäätkin ja varsinkin transylvanialaiset vodkat! Paljon on vampirismillä rahastettu. On minullakin UFFin hieno ja kallis 9€ lääkärinlaukku johon van Helsing voi laittaa vaarnansa. Tai sitten ei..#Onyx #vampyyrimusikaali #TeatteriToivo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti