tiistai 24. lokakuuta 2017

Miro Lopperi Kampin kauppakeskuksessa jonka Kansallisteatteri on vallannut tänään

24.10.2017 eli juurikin tällä hetkellä on Kansallisteatteri tavattavissa Helsingissä, Kampin kauppakeskuksessa. Tässä kuvia Lopperin Mirosta, joka näytteli Ryhmiksen Seitsemän veljestä näytelmässä kesällä. Teoksen näin kuudesti, harjoitukset, ennakot, ensi-illan, matinean sekä viho viimeisen näytöksen. Nyt oli tarjolla esimakua ensi vuoden suuren näyttämön kohokohtaan, Viljami Säkinperän Romeo ja Julia. Mitä se saa aikaan, mitä nostattaa tänä aikana?

Eilen tai joskus, lähiaikoina, kysyttiin, tarvitseeko teatteri Twitteriä tai somea. Ylimalkaan mutta ei ylimalkaisesti totta mun--- mooses. Tosin pitää opettaa kaikki teatterissa kävijät sulkemaan matkapuhelimensa. Ihan oikeasti. Oli todella raivostuttavaa katsoa Arvoituksellisia muunnelmia, jossa legendat Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen joita oikeasti arvostaa useammlta vuosikymmeneltä erinäisistä proggiksista, ovat tulossa lavalle, valot on jo sammutettu, ja bimbo silti katsoo facebookiaan ja säätiedotusta. Hei haloo, teatterit ovat yleensä katettuja eikä katoissa ole aukkoja. Sama bimbo ei osannut sulkea puhelintaan vaan tyrkkäsi kaverilleen. Varsin veemäistä olla teatterissa jossa ihmiset eivät osaa käyttäytyä.

Mutta teatterin pitääkin käyttää somea tiiserinä, houkutuksena, alkupalana, täkynä. Itse menen mielummin teatteriin kuin elokuviin - jos liput ovat samanhintaiset. Teatteri on perinyt - tai ottanut - punkilta, ja oikelata rockenrollilta sen intiimiyden, mikä puuttuu näistä mammuttikonserteista, jossa on kyllä 55000 immeistä nyrkki pystyssä tai rauhanmerkkinä, mutta oikea lähikontakti bändiin uupuu. Ei siis sellainen hei, takahuone heiluu, vaan esiintyä oikealle, hengittävälle yleisölle, nähdä reaktiot, ja jakaa kokemus.  Kuvissa Miro Lopperi ja valkoisessa kostyymissä Sonja Salminen.

Miro Lopperi Kampin kauppakeskuksessa jonka Kansallisteatteri on vallannut tänään

Teatterin lumoa 2017 Flickrissä:
Miro Lopperi Kansallisteatteri KampissaEi kommentteja:

Lähetä kommentti